website stats
ETUSIVU KOULUTUS: NexusDelfix RD-DELFOI-TUOTTEET HENKILÖRESURSSIT JULKAISUT REFERENSSIT ASIAKKAAT JA LINKIT YRITYS PALAUTE
Ajankohtaista
Luonnonvarojen merkitys taloudessa kasvaa. Tämä edellyttää uusia strategiota valtiolta, suuryrityksiltä ja pk-sektorilta, koko yhteiskunnalta. Osaaminen ja koulutus ja muu toiminta on suunnattava uudelleen. Ajankohtaisina hankkeina käynnistynyt mm. Arktisen meriteknologian ennakointi, päättyneitä mm. Luonnonvarojen ja siihen liittyvän tutkimuksen suuntaamisen ennakointi. Suomalaiset ennakointikäytännöt arvostettuja maailmalla. Seuraa koulutustapahtumia.
7.4.2012
EU:n paras alueellisen ennakoinnin käytäntö esillä Tulevaisuuden tutkimuksen seuran kesäseminaarissa 18.8.2011. Esitelmää voi seurata reaaliajassa omalta työpöydältä ja myöhemmin tallenteena, joka löytynee Tulevaisuuden tutkimuksen seuran kotisivuilta. Esitelmän pitää menetelmän kehittämiseen RD Aluekehityksen nimissä osallistunut Yrjö Myllylä.
12.8.2011
Varsinais-Suomen projekti-insinööritoimistot ovat keskeisiä myös kansallisen työllisyyden näkökulmasta, koska ne suunnittelevat ja myyvät mm. meriteollisuuden tuotteita, kuten laivoja ja muita kuljetus- ja lastinkäsittelyvälineitä.. Lue lisää.
2.4.2009
Tervetuloa väitöstilaisuuteen Joensuuhun 28.12.2007 kello 12 alkaen. Väitöskirjan aiheena on "Murmanskin alueen teollinen, logistinen ja sosiaalinen kehitys vuoteen 2025".
19.12.2007
Seuraavat kesällä 2007 valmistuneet lyhyen tähtäimen ennakoinnin tutkimusraportit esiteltiin 22.8.2007 Varsinais-Suomen TE-keskuksen järjestämässä ennakointiseminaarissa Turussa.
10.10.2007
Koulutus
Väitös Maanpuolustuskorkeakoulussa 11.6.2010, Delfoi-koulutusta 11.-12.6. Mikkelissä, Tulevaisuusvaliokunnan "Sopimusten Venäjä 2030" raportin julkistaminen, Arktisen strategian valmistelu, "Pohjoinen luottamus" innovaatio ym. ajankohtaista koulutussuunnittelun pohjaksi
4.6.2010
Luoteis-Venäjän taloudellisen kehityksen skenaariot - vaikutuksia talouteen, ympäristöön ja turvallisuuteen analysoitava
9.12.2009
Oletko kiinnostunut henkilökohtaisesti tekemään opinnäytetyön Delfoi-sovelluksena? Voit osallistua avoimen korkeakoulun Delfoi-kurssille.
22.5.2009
Alueellisen yritys- ja innovaatiotoiminnan vahvistaminen on ajankohtaista. Teemaan liittyen RD Aluekehitys tarjoaa koulutuksen suunnittelua ja toteutusta. Kouluttajana toimii mm. johtava alueellisen ennakoinnin asiantuntija Yrjö Myllylä.
29.10.2006
Ennakointitutkimusraporttien pohjalta on tarjolla koulutusta 7 eri teema-alueella keskusten, vuorovaikutusalueiden, ydinmaaseudun ja harvaan asutun maaseudun näkökulmasta. Valitse teemat ja sovi koulutuksesta alueellasi.
19.3.2006

Yrjö Myllylän väitöskirja tarkistetaan Joensuussa perjantaina 28.12.2007 kello 12 alkaen

Väitöskirja tarkistetaan julkisesti väitöstilaisuudessa Joensuussa perjantaina 28.12.2007 kello 12 alkaen. Väitöspaikka on Joensuun yliopiston Carelia-talon auditorio C 2 osoitteessa Yliopistokatu 4. Vastaväittäjinä toimivat professori Markku Sotarauta ja dosentti Osmo Kuusi.

***

(Valokuva: Joensuun yliopisto)

Kiitoksia kaikille, jotka teitte päivästä ikimuistettavan, muistitte monin tavoin, huomionosoituksin ja onnitteluin! Gaudeamus Igitur - Riemuitkaamme! - YM 2.1.2008

*

Väitöskirja on nyt luettavissa Joensuun yliopiston kirjaston verkkojulkaisuna. Väitöskirjasta on saatavilla myös Oy Aluekehitys RD:n kustantama suomenkielinen tulostusversio ja Suomen ulkoasiainministeriön kustantama englannikielinen yhteenveto. Lisätietoja klikkaamalla tästä. - YM 7.6.2008

***

Tervetuloa tilaisuuteen!

Ennakkoilmoittautuminen on toivottavaa kahvitarjoilun järjestämiseksi välittömästi väitöstilaisuuden jälkeen. Katso yhteystiedot tämän sivun lopusta. Jäljempänä infoa matkustamisesta Joensuuhun, majoituksesta, oheistapahtumista ja etenkin karonkkaan kutsutuille lopuksi tärkeää informaatiota karonkkaan orientoitumiseksi - karonkkajuhlahan pidetään, mikäli vastaväittäjät puoltavat väitöskirjan hyväksymistä.

Infoa väitöksestä

Väitöskirja on nähtävillä Joensuun yliopiston hallintoviraston ilmoitustaululla osoitteessa Yliopistokatu 2 sekä Yhteiskunta- ja aluetieteiden tiedekunnan ilmoitustaululla samassa osoitteessa. "Murmanskin alueen teollinen, logistinen ja sosiaalinen kehitys vuoteen 2025" väitöskirja ja väitöstiedote sekä muuta informaatiota väitöksestä löytyy Joensuun yliopiston internetsivuilta (klikkaa tästä).

Matkustaminen Joensuuhun

Suositeltavin ja turvallisin matkustusmuoto on juna. Joensuuhun pääse junalla eri puolilta Suomea mukavasti. Juna-aikataulut löytyvät osoitteesta www.vr.fi. Helsingistä ehtii Joensuuhun väitöstilaisuuteen vielä saman päivän aikana eli perjantaina 28.12. kello 7.12. Helsingistä junan saapuessa Joensuuhun aikataulun mukaisesti kello 11.45. Oulusta ja Porista on lähdettävä matkaan edellisenä päivänä ja yövyttävä Joensuussa. Esimerkiksi Oulusta junia lähtee torstaina 27.12. kello 7.12. (perillä 16.35), kello 12.37 (perillä 20.35), kello 15.29 (perillä 22.58) tai kello 23.35 (perillä 28.12. kello 11.45). Porista junia lähtee torstaina 27.12. kello 7.15 (perillä 13.53), kello 10.15 (perillä 16.53), kello 14.15 (perillä 20.35) ja kello 16.15 (kello 22.58).

Lentomatkoja voi hakea esimerkiksi Finnairin sivuilta www.finnair.fi.

Majoitusvaihtoehtoja Joensuussa ja Joensuun seudulla

Kootusti majoitusvaihtoehdot esittelee Joensuun kaupungin matkailupalvelu KareliaExpert. Tarjonnasta löytyy kävelymatkan päästä rautatieasemalta ja yliopistoalueelta keskustan ruutukaava-alueelta hotelleja ja hostelleja, pari hotellia aivan Joen rannassa (Sokos-Hotel Kimmel ja Finlandia Hotelli Atrium), ruutukaava-alueelta voisi mainita Sokos-Hotelli Vaakunan aivan torin tuntumasta. Hostellitasoa ovat mm. Aaro. Katso www.kareliaexpert.fi.

Mikäli tullaan autolla esimerkiksi Pohjois-Suomesta ja halutaan yöpyä 27.-28.12. välinen yö Pohjois-Karjalassa, yksi vaihtoehtoa on majoittua matkailukeskus Kolilla joko Kolin huipulla olevassa Sokos-Hotelli Kolissa tai lähialueilla olevissa mökeissä. Hotelli-Kolin esittely- ja ennakkovaraukset tästä.

Oheisohjelmaa Joensuussa

Suositeltavin paikka Joensuuhun ja sen alueeseen tutustumiseksi on käydä aivan keskustan kupeessa torin tuntumassa olevassa kulttuuri- ja matkailupalvelukeskus Carelicumissa, Koskikatu 5. Jos suunnittelee vielä ohjelmaansa Joensuussa, suunnittelu onnistuu parhaiten tässä paikassa. Täältä saat kaiken tiedon Joensuusta ja sen ympäristöstä ja itse talokin on oma tutustumiskohteensa eri ikäisille, vauvasta vaariin. Kts. lisätietoja www.carelicum.fi. Talossa on jouluista ohjelmaa myös lapsille, mm. etsitään tonttuja. Talossa sijaitsee Pohjois-Karjalan maakuntamuseo. Joensuun kaupunki on talon isäntänä ja pääsymaksut ovat ystävällisiä lapsiperheille. Talo on auki kello 17 asti.

Toinen suositeltava vierailukohde on Joensuun taidemuseo. Taidemuseossa on mm. Tapani Raittilan pysyväisnäyttely. Taidemuseoon ja muihin museoihin pääset tästä.

Väitöskaronkasta

Väitöskaronkka on keskiajalta periytyvä akateeminen perinne. Se on väitöstilaisuuteen kiinteästi liittyvä puoliakateeminen juhla ja se pidetään väitöspäivän illalla. Väittelijä järjestää karonkan, mikäli vastaväittäjät ovat päätyneet suosittelemaan väitöskirjan hyväksymistä. Karonkkakutsu on siten aina ehdollinen ja kutsun lopullinen voimassaolo selviää vasta väitöstilaisuuden lopussa. Karonkkaan kutsutaan ensisijaisesti vastaväittäjät ja kustos, mutta sinne voidaan kutsua myös muita, jotka ovat myötävaikuttaneet väitöshankkeeseen sekä ystäviä ja sukulaisia. Karonkka järjestetään vastaväittäjien kunniaksi! Karonkassa pukeutumisellä halutaan siten osoittaa arvonantoa ja kunnioitusta etenkin vastaväittäjiä kohtaan. Juhlan tarkoitus huomioiden juhlassa odotetaan tiettyä pukeutumista kunniavieraiden huomionosoitukseksi. Käytännössä pukeutumisohje on tumma puku. Koska monilla on epäselvyyttä, miten karonkkaan pukeudutaan Turun yliopiston rehtorin sihteeri on tulkinnut seuraavassa linkissä olevaa karonkkaohjetta tumman puvun osalta lyhyesti seuraavasti: Tumma puku tarkoittaa joko mustaa, tummansinistä tai harmaata pukua. Se voi olla myös himmeäraitainen. Naisella tämä tarkoittaa hienostunutta leninkiä, kevyttä jakkupukua tai eleganttia housuasua. Akateemisissa juhlissa myös naisen puvun väri on perinteisesti tumma toisin kuin liike-elämässä, jossa naisen puvun väri voi olla mikä tahansa. Lisätietoja ja yksityiskohtaisempaa informaatiota saa seuraavasta linkistä. Suositeltavaa olisi, että karonkkaan saapuvat lukisivat karonkkaperinnettä vaalivan Turun yliopiston lyhyen kuvauksen karonkasta orientoituakseen juhlaan, mikäli karonkkaperinne on vieras. Suositeltava kuvaus löytyy Turun yliopisto osoitteesta (klikkaamalla tästä).

Karonkka tulee venäjänkielisestä sanasta. Sanan alkuperä on koronassa. Korona tarkoittaa kruunua. Karonkka on tarkoittanut alunperin kruunajaisia. Karonkkassa on muodollinen kaava etenkin sen alkupuolella. Keskeisellä sijalla ovat paisti ja puheet. Väittelijä pitää paistin jälkeen kiitospuheet vastaväittäjille, kustokselle ja muille henkilöille, jotka ovat keskeisesti myötävaikuttaneet työn onnistumiseen. Kiitettävien henkilöiden tulee pitää vastapuheet samassa järjestyksessä kuin heitä on kiitetty. Koska kaikkia ei voida henkilökohtaisesti kiitellä, kiitos voidaan kohdentaa ryhmille, jolloin ryhmän edustaja pitää vastapuheen. Puheenvuorosta on hyvä sopia ennakolta. On huomattava, että läheisimpiä ihmisiä kiitetään viimeiseksi. Jos paikalla on vaimon lisäksi muita sukulaisia, muita sukulaisia ei kiitetä. Vaimo ei perinteen mukaan vastaa kiitospuheeseen toisin kuin muut, joille huomio on osoitettu.

Yhteystietoja

Mikäli osallistutte (tai pidätte sitä mahdollisena) väitöstilaisuuteen, toivottavaa olisi saada tieto tilaisuuden jälkeisen kahvitarjoilun järjestämiseksi johonkin seuraavista:

- Yrjö Myllylä, ymy @ saunalahti.fi, puh. 0500-450 578.

Uutiset
RD Info 3/2011: "Arktinen teknologia - avain KASVUUN" - Teknologiateollisuus ry:n Visio 1/2011 lehden haastattelussa Yrjö Myllylä, STX Finlandin toimitusjohtaja ja TEMin kehitysjohtaja; Tulevaisuusvaliokunnan Sopimusten Venäjä 2030 käsittely suuressa salissa ja esittely Tieteiden talolla; Euroopan unionin paras ennakointikäytäntö valittu Brysselissä - Yrjö Myllylä / RD Aluekehitys Oy mukana kehittämässä palkittua TKTT-tutkimuskonseptia
24.3.2011
Arktinen ja Itämeren kasvualue Suomen intressien polttopisteessä -TEM alueiden kehittämisyksikön tilaama raportti on ilmestynyt. Yrjö Myllylä siirtyy Tulevaisuuden tutkimuskeskukseen määräajaksi toteuttamaan Koillis-Suomen elinkeinostrategiaprosessin Delfoi-sovellusta.
14.8.2010
Suomen Tietokirjailijat ry on myöntänyt vuodelle 2009 Yrjö Myllylälle apurahan kirjan kirjoittamiseksi. Kirjan työnimi on "DELFOI-MENETELMÄ ALUEKEHITTÄMISEN VÄLINEENÄ". Delfoi-menetelmä oikein käytettynä onkin mitä parhain ennakoinnin ja arvioinnin väline.
22.5.2009
"Industrial, Logistic and Social Future of the Murmansk Region until 2025 - Summary of the Doctoral Dissertation by Yrjö Myllylä" book published 2.6.2008 in Helsinki at Säätytalo. The Sponsor of the publication: Cargotec Corporation, Aker Arctic Technology Inc., Finstaship Shipping Enterprise, Lapland Chamber of Commerce, Municipality of Salla, Barents Group Oy, Management & Transportation Experts Matrex Oy and Oy Aluekehitys RD.
7.6.2008
Vaurastuminen kansallisena velvollisuutena -selvitysraportti luovutettiin pääministerille valtioneuvoston linnassa 18.10.2006 julkistamistilaisuudessa. Mukana tilaisuudessa oli myös loppuraportin kirjoittamisesta keskeisesti vastannut selvityshankkeen pääsihteerinä toiminut Yrjö Myllylä (kuva vas.)
18.10.2006
Pääasiassa MMM:n rahoittama tutkimusraportti on ilmestynyt KTM Rahoitetut tutkimukset 10/2005 sarjassa. Raportissa valtakunnallinen kasvuyrityslähtöinen paneeli arvioi vaikuttavia trendejä, klustereiden kehitystä kuntatyypeittäin sekä tarvittavia kehittämistoimia. Raportti on hyvää tausta-aineistoa EU:n ohjelmakaudelle 2007-2013.
15.2.2006